Cheesecake
Detta är ett recept lite utöver det vanliga.
Använd grundreceptet:
*4 ägg
*2 dl socker
*400 g philadelphia ost
*2 tsk vaniljsocker
*4 dl vaniljsocker
*1 chokladkaka
*Frysta jordgubbar (alt valfria bär)
Gör såhär:
Krossa/skiva chokladen och lägg den i botten på formen.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen i någon timme.
Andvänd en stavmixer till att mixtra bären och smeta över det över cheesecaken. Ställ in kakan i frysen igen och låt den stå över natten (eller dagen).
Tag fram den ur frysen ca 1h innan den ska ätas.
Använd grundreceptet:
*4 ägg
*2 dl socker
*400 g philadelphia ost
*2 tsk vaniljsocker
*4 dl vaniljsocker
*1 chokladkaka
*Frysta jordgubbar (alt valfria bär)
Gör såhär:
Krossa/skiva chokladen och lägg den i botten på formen.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen i någon timme.
Andvänd en stavmixer till att mixtra bären och smeta över det över cheesecaken. Ställ in kakan i frysen igen och låt den stå över natten (eller dagen).
Tag fram den ur frysen ca 1h innan den ska ätas.
Såhär den den ut när slarviga Malin har lagt upp den.
OBS gör inte om detta!
Kommentarer
Trackback